top of page
kaimann-banner.gif

KAIMANN

Kaimann

Kaimann - History of a dynamic company with innovative power in the market of elastomer insulation products

Always looking for the best solutions for our customers - based on this basic wish, Kaimann develops innovative ideas and continuous progress. We produce elastomer insulation products that meet the highest requirements for energy efficiency as well as the requirements in the field of fire safety, noise control and corrosion prevention.

Our vision from way back: Kaimann becomes the producer of the best flexible, rubber-like insulation materials in the world. To realize this vision, we approach our customers in a targeted manner, refine and optimize our production processes, technologies and our products themselves, as well as their packaging and shipping. Where our processes reach limits, we do everything we can to break them down and find new solutions - this forms the basis for high-quality products and services.

KAIMANN

kaimann logo klein.jpg

Address: Industrieweg 25

Postal code: 6118 DE

Place: Nieuwstadt

T: 06-28885336
E: henri.ver@kaimann.com
W: www.kaimann.com/en

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

PRODUCTS

Refrigeration, air conditioning, ventilation

For the safe technical insulation of cold and hot water pipes and ventilation ducts, Kaimann offers an extensive range of elastomeric insulation materials for use in public, commercial and private buildings. Whether airports, large office complexes, hotels or residential buildings, industrial plants or shipbuilding - we offer the right solution for every requirement. Regardless of system size and pipe diameter, all our products focus on energy efficiency, corrosion and fire protection, while at the same time being highly economical. Thanks to the antimicrobial and dust- and fiber-free structure for the highest hygiene requirements, Kaimann insulation materials can also be used in sensitive areas such as healthcare.

Verwarming sanitair

De isolatie van warme en koude leidingen in sanitair- en verwarmingssystemen is cruciaal om energieverliezen te minimaliseren. Of het nu gaat om drinkwater-, warmwater- of verwarmingsleidingen in woningen en commerciële gebouwen, Kaimann's isolatiematerialen zijn ontworpen om deze verliezen tot een minimum te beperken. Ze onderscheiden zich door hun eenvoudige installatie, wat zorgt voor efficiënte toepassing.

De specifieke thermische eigenschappen van onze isolatiematerialen voorkomen niet alleen het bevriezen van leidingen, maar ook de vorming van condenswater, wat corrosie kan veroorzaken. Bovendien fungeren al onze isolatie-oplossingen als geluidsisolatie, waardoor ongewenste geluiden, zoals krakende en stromende geluiden, worden verminderd. Door deze eigenschappen bieden onze materialen niet alleen energie-efficiëntie, maar dragen ze ook bij aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de installaties in diverse omgevingen.

Toepassing bij hoge temperatuur

Isolatiematerialen voor pijpleidingen die bij extreem hoge temperaturen worden gebruikt, moeten specifiek ontworpen zijn om deze bijzondere omstandigheden aan te kunnen. In systemen zoals zonnepanelen en warmtepompen kan de temperatuur van de leidingen oplopen tot meer dan +100°C.

In de industriële sector moeten isolatiematerialen aan zeer hoge bouwtechnische normen voldoen. Pijpleidingen worden hier vaak blootgesteld aan schommelende temperaturen en vervoeren media in een breed temperatuurbereik, variërend tussen +150°C en -50°C (-200°C). Kaimann's isolatiematerialen behouden in deze omgevingen hun betrouwbare isolerende vermogen, flexibiliteit en constante warmtegeleiding gedurende de gehele levensduur van het systeem.

Voor externe pijpleidingen moet het isolatiemateriaal bovendien bestand zijn tegen UV-straling, ozon en de weersinvloeden om duurzaamheid te waarborgen.

Halogeenvrije toepassingen

In sectoren zoals de scheeps- en spoorwegindustrie, op luchthavens en in ziekenhuizen, waar veiligheid een topprioriteit is, is het voorkomen van de ontwikkeling van giftige gassen bij brand van cruciaal belang. Kaimann's halogeenvrije isolatiematerialen, vrij van PVC, chloriden en brandvertragers met broom, zijn uitermate geschikt voor industriële en gespecialiseerde toepassingen. Hierdoor winnen ze steeds meer aan populariteit in de technische isolatiesector.

In industrieën zoals de voedings- en farmaceutische sector, waar roestvrijstalen leidingen vaak worden gebruikt, voorkomen de halogeenvrije elastomeer isolatiematerialen ook spanningscorrosie. Een bijkomend voordeel van hun halogeenvrije aard is dat deze isolatiematerialen geschikt zijn voor gebruik in duurzame bouwprojecten die voldoen aan de normen voor groene gebouwen. Afhankelijk van de configuratie voldoen ze aan gangbare normen zoals BREEAM, DGNB en LEED.

Oplossing voor geluidsisolatie

Bijna overal waar we zijn, op het werk of thuis, worden we blootgesteld aan geluid. Dit heeft een aanzienlijke invloed op ons welzijn, onze concentratie en prestaties, en kan zelfs de waarde van een woning verminderen. Geluiden van bijvoorbeeld waterleidingen kunnen als bijzonder luid en hinderlijk worden ervaren, vooral wanneer deze grenzen aan ruimtes die bescherming nodig hebben, zoals slaap- of werkkamers. Het is dan ook geen verrassing dat de eisen voor geluidsisolatie in gebouwen tegenwoordig hoger zijn dan ooit tevoren. Kaimann biedt met haar akoestische programma diverse isolatieoplossingen die uitstekende geluidsisolatie en demping bieden. Deze oplossingen zijn geschikt voor gebruik in gebouwentechniek, bedrijfsinstallaties, maar ook voor afvalwater-, riool- en regenwaterleidingen.

Omschakelingsoplossing

Als pijpleidingen en ventilatiekanalen openlijk lopen zonder visuele bescherming, moet de technische isolatie niet alleen isolerend van hoge kwaliteit zijn, maar ook voldoen aan esthetische eisen. Kaimann heeft een uitgebreid assortiment van verschillende ommantelingssystemen die ideaal geschikt zijn voor open montage voor isolatie in de koel- en airconditioningsector en industriële toepassingen. Voor beschermde buitentoepassingen zijn de producten van Kaimann bijzonder weer- en UV-bestendig.

Omschakelingsoplossing

Als pijpleidingen en ventilatiekanalen openlijk lopen zonder visuele bescherming, moet de technische isolatie niet alleen isolerend van hoge kwaliteit zijn, maar ook voldoen aan esthetische eisen. Kaimann heeft een uitgebreid assortiment van verschillende ommantelingssystemen die ideaal geschikt zijn voor open montage voor isolatie in de koel- en airconditioningsector en industriële toepassingen. Voor beschermde buitentoepassingen zijn de producten van Kaimann bijzonder weer- en UV-bestendig.

kaimann

bottom of page