top of page
soudal banner.jpg

SOUDAL NEDERLAND

SOUDAL

THE SOUDAL GROUP BUILDS FOR THE FUTURE

The Soudal Group is Europe's largest independent producer of sealants, adhesives and PU foams for both the professional and the private user. The Belgian family business from Turnhout, which was founded in 1966 by Vic Swerts, has since grown into an international player and expert in chemical construction specialties.

The group has 19 production facilities on 5 continents, sales offices in 44 different countries and approx. 3,100 employees worldwide. A vision of innovation for many years - with significant investments in R&D - and adaptations to local market needs laid the foundation for the success of the Soudal Group.

INNOVATION

Research for and development of new products, product technologies and production methods is in our genes. A team of highly qualified researchers, engineers and technicians is constantly developing new products and applications adapted to the specific needs of the customers in each country. This has also resulted in a number of groundbreaking innovative products that help to strengthen Soudal's market position. Innovation is therefore the engine for the organic growth of the Soudal Group.

FACTS NUMBERS

Consolidated turnover of € 835 million. in 2018; 350 million. units of sealants and PU foams produced in 19 production sites; approx. 3,100 employees worldwide; almost € 59 million. investments in 2018: those are the impressive facts and figures of the Soudal Group.

SOUDAL

soudal logo.jpg

Address: Houtstraat 23

Postal Code: 6001 SJ

Place: Weert

T: 076-5424901
E: nederland@soudal.com
W: www.soudal.com

PRODUCTS

flexifoam gun.jpeg

Flexifoam Gun

Elastisch PU pistoolschuim

De top in duurzaamheid, flexibiliteit, akoestische + thermische isolatie EN luchtdichtheid! Dit elastisch purschuim vangt tot >50% voegbeweging op en garandeert zo een duurzame geluids-en warmte-isolatie. Akoestische isolatie RST,w=60 (-1;-4) dB. Low expansion formulering, behoort tot brandklasse B2. Te verwerken bij temperaturen tot -10 graden. I.c.m. met SWS producten geschikt voor passief bouw. Kleur blauw.

flexifoam extra.jpeg

Flexifoam X-tra Click & Fix

Elastisch PU pistoolschuim

Flexifoam X-tra is een nieuw X-tra flexibel PU-schuim, dat nog beter is in het volgen van voegbewegingen (compressie en decompressie). Dit innovatief en duurzaam schuim met uitstekende isolerende eigenschappen zorgt voor een langdurige luchtdichtheid en draagt bij aan de energie-efficiëntie van de gebouwschil. Flexifoam X-tra heeft een X-tra hoog rendement tot +30% en brandreactieklasse B1. Speciaal ontwikkeld voor raamtoepassingen. Voorzien van het gepatenteerde Click & Fix systeem dat zorgt voor een optimale en snelle applicatie.

Soudal pure genius.jpeg

Soudafoam Comfort

PU pistoolschuim

Manueel PU schuim met het gepatenteerd "Genius Gun" applicatiesysteem: herbruikbaar tot 6 weken na de eerste gebruik, hoge precisie en verwerkbaar met 1 hand. Is volledig CFK-vrij. Uitermate geschikt voor herhaaldelijke kleine toepassingen.

Soudafoam FR HY Gun.jpeg

Soudafoam FR HY Gun

Brandwerend PU pistoolschuim

HIGH YIELD brandwerend, één component expanderende polyurethaan schuim. 25% meer opbrengst dan standaard Soudafoam FR brandwerend schuim. Snelle uitharding. Uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen. Levert 35-40 keer zijn oorspronkelijk volume op. Uitstekende primerloze hechting op de meeste bouwmaterialen. Voldoet aan alle internationale normen.

Soudaseal 215LM.jpeg

Soudaseal 215LM

Hybride gevelvoegkit

ATG gekeurde gevelkit op basis van MS polymer. Deze mastiek van de nieuwste generatie is dankzij zijn uitstekende UV bestendigheid en breed hechtingsspectrum op poreuze en niet-poreuze materialen, bijzonder geschikt voor duurzame afdichting van bewegingsvoegen die aan weer en wind blootgesteld worden. Ideaal voor bv. betonpanelen in industriebouw.

Silirub 2..jpeg

Silirub 2

Neutrale bouw -en beglazingsilicone

ATG gekeurde (ATG 10/1808) neutrale siliconenkit met snelle velvorming, voor het afdichten van constructievoegen en beglazing. Uitstekende hechting op alle gebruikelijke bouwondergronden, inclusief PVC.

Acryrub.jpeg

Acryrub

Acrylaatkit

Hoogwaardige acrylaatkit voor het opvullen en waterdicht maken van voegen en scheuren, vóór het schilderen. Hecht prima op poreuze ondergronden. Hogere viscositeit dan Soudafill, waardoor deze voegkit ideaal met het kitpistool afgewerkt wordt.

Fix ALL Turbo.jpeg

Fix ALL Turbo

Hybride lijmkit

Supersnelle elastische verlijmingskit met zeer snelle eindsterkteopbouw op basis van SMX® Polymer technologie. Voor alle snelle verlijmingen op alle materialen. Handvast na 20 minuten. Ook op vochtige, niet poreuze ondergronden.

Fix ALL High Tack.jpeg

Fix ALL High Tack

Hybride lijmkit

Ultrasterke elastische verlijmingskit met zeer hoge initiële kleefkracht op basis van SMX® Polymer Technology. Voor uiterst sterke verlijmingen op alle materialen. Ook op vochtige, niet poreuze ondergronden.

Silirub P2.jpeg

Silirub P2

Neutrale bouw -en beglazingsilicone

Silirub P2 is een reukloze, neutrale, beperkt overschilderbare één-component voeg- en beglazingskit, conform ISO 11600 G 20 HM.

Silirub+ S8800.jpeg

Silirub+ S8800

Neutrale natuursteensilicone

Neutraal vernettende, natuursteensilicone met optimale verwerkbaarheid. Voor blijvend elastische afdichtingen van marmer, graniet en andere natuursteensoorten in badkamer, keuken, enz. Alsook voor aansluitvoegen tussen gevelelementen, dorpels enz. uit natuursteen in algemene bouwtoepassingen.

NBS Bestektekst

Soudaflex 40FC.jpeg

Soudaflex 40FC

Polyrethaan lijmkit

Polyurethaan lijm- en voegkit met hoge modulus. Door zijn slijtvastheid en chemische weerstand geschikt voor bv. de afdichting van industriële vloeren. Voor een correcte uitharding en goede hechting op alle ondergronden wordt Soudal Primer 100 aanbevolen.

Silirub 2S.jpeg

Silirub 2S

Neutrale sanitaire silicone

Neutrale sanitaire siliconenvoegkit zonder geur. Behandeld tegen het zwart worden van sanitaire voegen. Universeel toepasbaar en uiterst geschikt voor voegwerk in vochtige ruimten (bad, douche en keuken) waar langdurig contact met water is. Speciaal geschikt voor hechting op acrylbaden en kunststof douchewanden.

Acryrub CF2.jpeg

Acryrub CF2

Acrylaatkit

Acryrub CF2 is een plastoelastische één-component acrylaatkit op basis van dispersie, die snel overschilderbaar is en door zijn unieke samenstelling het craqueleren, zelfs van hooggevulde en dekkende verven , tot een minimum beper

Fix ALL Flexi.jpeg

Fix ALL Flexi

Hybride lijmkit

Universele, hardelastische lijm- en voegkit op basis van SMX® Polymer Technology. Geschikt voor krachtige, elastische verlijmingen van alle materialen op alle ondergronden. Eveneens uiterst geschikt voor alle sanitaire, binnen- en buitenvoegwerk. Ook op vochtige, niet poreuze ondergronden. Overschilderbaar met de meeste watergedragen verven.

Repa-Cryl D.jpeg

Repa-Cryl D

Acrylaatkit

Elastische acrylaatvoegkit met een korrelige sierpleisterstructuur. Voor onzichtbaar bijwerken en opvoegen van scheuren in metsel- en pleisterwerk.

Silirub+ S8100.jpeg

Silirub+ S8100

Neutrale sanitaire silicone

Neutraal vernettende, sanitaire silicone met optimale verwerkbaarheid. Voor blijvend elastische afdichtingen in badkamer, keuken, klimaatregelings- en ventilatiesystemen. Alsook voor aansluitvoegen aan bouwelementen uit aluminium en gelakte materialen en aansluitvoegen tussen wand en bad- of douchekuip.

NBS Bestektekst

Soudaseal Glass & Paint.jpeg

Soudaseal Glass & Paint

Hybride beglazingskit

Soudaseal Glass and Paint is een hoogwaardige, neutrale, elastische één-component beglazingskit op basis van SMX-Polymeer. Speciaal ontwikkeld om overschilderd te worden met watergedragen en gesolventeerde verven. Met KOMO-keurmerk.

HMX Facade Pro.jpeg

Soudaseal Glass & Paint

Hybride beglazingskit

Soudaseal Glass and Paint is een hoogwaardige, neutrale, elastische één-component beglazingskit op basis van SMX-Polymeer. Speciaal ontwikkeld om overschilderd te worden met watergedragen en gesolventeerde verven. Met KOMO-keurmerk.

Firecryl FR.jpeg

Firecryl FR

Brandwerende acrylaatkit

Brandwerende schilderskit tot 4 uur brandweerstand. Schuimt op bij temperaturen boven 120°C, waardoor de doorgang van rook en vuur verhinderd wordt.

Fire Silicone B1 FR.jpeg

Fire Silicone B1 FR

Brandwerende neutrale silicone

Conform aan de norm voor brandvertraging. Brandweerstand tot 4 uur in bepaalde voegopstellingen (EN 1366 Part 4 - NBN 713.020 - BS 476/20).

Soudagraphite FR.jpeg

Soudagraphite FR

Brandwerende acrylaatkit

SOUDAGRAPHITE FR is een brandwerende voegkit op basis van grafiet voor doorvoeren, die dient als geluidsisolatie. Bij brand zet de massa uit tegen de structuur zodat ze de openingen afsluit voor materialen die smelten in het vuur. Voor binnen- en buitengebruik.

Soudaseal EPDM.jpeg

Soudaseal EPDM

Hybride lijmkit

Soudaseal EPDM is een neutrale, elastische 1-component hybride lijm speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met Soudal EPDM Membrane gevelstroken in binnen- en buitenapplicaties. Soudaseal EPDM is onderdeel van het Soudal Window System.

Vapourseal.jpeg

Vapourseal

Acrylaat dampschermlijm

Vapourseal is een plasto-elastische één-component afdichtingslijm, op basis van innovatieve polyacrylaten, om binnenshuis lucht- en dampdichte aansluitingen te realiseren met alle types dampremfolies, ook die uit PP en PE. Ideaal voor het verlijmen van het dampscherm op bakstenen of andere snelbouwmaterialen. Vapourseal is ook bijzonder geschikt voor luchtdichte verlijming van houtderivaten in houtskeletbouw.

Soudatherm Roof 250.jpeg

Soudatherm Roof 250

PU lijmschuim

Oplosmiddelvrij PU lijmschuim voor het rendabel, spaarzaam, zuiver en duurzaam verkleven van dakisolatie.

Enkel voor professioneel gebruik, opleiding is noodzakelijk.

Soudatherm Roof 330.jpeg

Soudatherm Roof 330

PU lijmschuim

Oplosmiddelvrije PU lijm voor de blijvend duurzame verkleving van dakisolatie. Voor grote projecten of oppervlakken.

Enkel voor professioneel gebruik, opleiding is noodzakelijk.

E0023892.jpeg

Soudabond Easy Gun

PU lijmschuim

Speciaal ontwikkelde lijmformule die een opschuimend karakter heeft om vullend te zijn bij niet vlakke ondergronden en tevens een optimale hechting te verzekeren. Het lijmschuim is makkelijk en precies aan te brengen met een instelbaar pistool. Het produkt is een zelfexpanderend, gebruiksklaar en uitermate geschikt voor gipsblokken en isolatieplaten.

Soudatight LQ.jpeg

Soudatight LQ

Lucht- en dampdicht membraan

Soudatight LQ is een hoogwaardig vezelversterkte polymeerpasta die na droging een lucht- en dampdicht elastisch membraan vormt. Gebruik Soudatight LQ voor het lucht- en dampdicht afwerken van doorvoeren, raam-, vloer-wand-, wand-plafond- en dakaansluitingen. Het product kan zeer eenvoudig met een platte kwast aangebracht worden. Scheuren tot 2 mm kunnen eenvoudig overbrugd worden dankzij de vezelversterking. Soudatight LQ verandert van kleur wanneer droog (= visuele controle).

Soudatight SP.jpeg

Soudatight SP

Lucht- en dampdicht membraan

Soudatight SP is de verspuitbare versie van Soudatight LQ, enkel de glasvezels zijn logischerwijs weggelaten. Dit product laat zich zeer eenvoudig en snel uitspuiten tot een vloeibaar, lucht- en dampdicht membraan op grotere oppervlakken en op de aansluitingen tussen deze oppervlakken (vloer-wand, wand-plafond, etc.). Vormt na het drogen een naadloos elastische membraan, welke een ideale basis is voor verf of bepleistering. Wordt best gebruikt in combinatie met Soudatight LQ voor optimale resultaten. Soudatight SP wordt met behulp van airless spuitapparatuur aangebracht.

bottom of page