top of page
staco banner.jpg

STACO NEDERLAND BV

staco logo.jpg

Address: St. Jozefweg 68

Postal Code: 5953 JP

Place: Reuver

T: 077-4742929
E: info@stacoroosters.nl
W: www.stacoroosters.nl

STACO Netherlands BV

Staco Grating Technology

Staco offers a complete range of gratings, steps and related products in steel, stainless steel, aluminum and (glass fiber reinforced) plastic. All gratings and steps can be produced in any desired size and according to drawing. Our high-quality products are not only used as floor gratings, but also increasingly as aesthetic facade or ceiling cladding. Our gratings thus make a significant contribution to the architecture of

buildings. Our products are used in the most diverse branches: in residential and commercial construction, industry, offshore, shipbuilding, agribusiness, road and hydraulic engineering and in a large number of other sectors.

PRODUCTS

GRATES

Gedruklaste roosters bestaan uit een stevig raster van draag- en vulstaven. De draagstaven van bandstaal, worden niet ingekeept of gestanst. De vulstaven van getrokken getordeerd staal worden, anders dan bij de productie van persroosters, in de draagstaven geperst en tegelijkertijd op alle verbindingen weerstand gelast. De gelaste verbindingen zorgen voor een hoge stabiliteit. Deze roostermatten dienen als basis voor exact op maat vervaardigde roosters met veelzijdige toepassingen. Ook kunnen er tussen de draagstaven één of twee extra getordeerde vulstaven worden aangebracht waarmee wordt voorkomen dat voorwerpen door het rooster vallen. Om het antislipeffect voor o.a. de offshore industrie te verbeteren, worden deze roosters geproduceerd met gekartelde draagstaven.
Persroosters bestaan uit een stevig raster van draag- en vulstaven, gemaakt van bandstaal. De maatvoering is uiterst precies dankzij het geavanceerde, computergestuurde productieproces. Hierdoor geschiedt het afwikkelen, richten, ponsen en afkorten van het bandstaal zeer nauwkeurig. De vulstaven worden automatisch in de draagstaven geperst en omsloten door een rand die een stabiel verband garandeert. Standaard wordt de V-rand toegepast maar het is ook mogelijk te kiezen voor een platte rand of een T-profielrand.
Zwaarlastroosters worden gemaakt van 4 of 5 mm staal en zijn standaard voorzien van een platte rand waarbij de dikte van de rand gelijk is aan die van de draagstaven. Door het gebruik van dikker staal wordt het draagvermogen sterk vergroot en zijn deze roosters bij uitstek geschikt voor extra zware belastingen. Zwaarlastroosters worden veel toegepast in de industrie en de utiliteitsbouw. Bij alle typen is desgewenst zowel op de draag- als de vulstaven een antislipkarteling aan te brengen en zijn op bestelling specifieke uitvoeringen mogelijk.
Bijbehorende roostertreden zijn beschikbaar voor alle soorten SP. De treden zijn voorzien van een veilig aantredeprofiel en montageplaten voor bevestiging tussen de trapbomen. Standaard treden, bijv. Staco traptrede TSP 3-30/34,3 x 38,1 thermisch verzinkt met montageplaat, zijn uit voorraad leverbaar.
Kartonnageroosters bestaan uit een stevig raster van identieke draag- en vulstaven die in beide richtingen volgens het zogenaamde kartonnageprincipe worden aangebracht. Vanwege de visuele uniformiteit bieden ze architecten volop mogelijkheden voor spannende of speelse concepten. Ze worden veelvuldig toegepast als luifel en zonwering, maar ook als reling of afrastering. Kartonnageroosters kunnen worden gepoedercoat in alle standaard RALkleuren. Door attractief kleurgebruik vormen ze een intrigerend element in een totaalconcept en zijn derhalve uiterst geschikt voor objecten met een architectonische uitstraling.
Welded-gratings-stair-tread-spiral-Staco
Glasvezelversterkte kunststof roosters type GRP Concaaf Glasvezelversterkte kunststof roosters worden opgebouwd uit glasvezeldraden die in een vaste roostermal worden ingelegd waarna deze worden overgoten met een hoogwaardige hars. Na de uitharding ontstaat er een sterk, hoogwaardig en lichtgewicht kunststof rooster. Doordat het kunststof rooster, in tegenstelling tot een stalen rooster, elektrisch en thermisch isolerend is, is het zeer geschikt voor industriële toepassingen. Door kleurpigmenten aan de kleurloze hars toe te voegen kan het rooster in vele kleuren worden geleverd.
Vlonderroosters type RV Vlonderroosters bestaan uit een degelijk persrooster. In deze roosters worden montagestrips aangebracht waarop houten of kunststof delen worden gemonteerd. De draagstaven steken ca. 2 mm boven de houten delen uit en kunnen in meerdere antislipvormen worden uitgevoerd. Vlonderroosters kunnen worden uitgevoerd in iedere gewenste hoogte of dikte en worden zodanig geconstrueerd dat de samenstelling na plaatsing optisch één geheel vormt. Het assortiment kan worden gecompleteerd met traptreden die zijn voorzien van dezelfde houtsoort.
Glasvezel versterkte kunststof roosters type GRP Bezand Glasvezelversterkte kunststof roosters worden opgebouwd uit glasvezeldraden die in een vaste roostermal worden ingelegd waarna deze worden overgoten met een hoogwaardige hars. Na de uitharding ontstaat er een sterk, hoogwaardig en lichtgewicht kunststof rooster. Doordat het kunststof rooster, in tegenstelling tot een stalen rooster, elektrisch en thermisch isolerend is, is het zeer geschikt voor industriële toepassingen. Door kleurpigmenten aan de kleurloze hars toe te voegen kan het rooster in vele kleuren worden geleverd.
Artdeck®  Artdeck® roosters bestaan uit een degelijk persrooster. Door de mazen te vullen met gekleurd granulaat (EPDM) ontstaat het voor Artdeck® karakteristieke oppervlak. Om ervoor te zorgen dat deze granulaatvulling niet verschuift worden de roosters van ondersteunende strips voorzien. Ook traptreden kunnen van deze granulaatvulling worden voorzien. Artdeck® roosters zijn waterdoorlatend, geluiddempend en hebben een stroef oppervlak. Artdeck® is uitermate geschikt voor traptreden, brugdekken en bordessen maar deze roosters kunnen ook worden gebruikt om een architectonische invulling te geven aan hedendaagse projecten.
Glasvezel versterkte plastic roosters type GRP met gesloten plaat  Glasvezelversterkte kunststof roosters worden opgebouwd uit glasvezeldraden die in een vaste roostermal worden ingelegd waarna deze worden overgoten met een hoogwaardige hars. Na de uitharding ontstaat er een sterk, hoogwaardig en lichtgewicht kunststof rooster. Doordat het kunststof rooster, in tegenstelling tot een stalen rooster, elektrisch en thermisch isolerend is, is het zeer geschikt voor industriële toepassingen. Door kleurpigmenten aan de kleurloze hars toe te voegen kan het rooster in vele kleuren worden geleverd.
Lamellenroosters type RL Lamellenroosters bestaan uit een stevig raster van draag- en vulstaven. De lamelstaven (vulstaven) van deze roosters zijn onder een hoek van 30º of 45º geplaatst. Om de stabiliteit en vormvastheid te garanderen zijn ze standaard voorzien van een platte rand van 5 mm dik. Door te variëren met de hoogte van de lamelstaven (vulstaven) en de maaswijdte is de doorkijkruimte zelf te bepalen. Daardoor zijn deze lamellenroosters uitstekend geschikt als gevelbekleding, zonwering of als (privacy) afscheidingspanelen. Lamellenroosters kunnen worden gepoedercoat in alle standaard RAL-kleuren en worden toegepast als architectonisch stijlelement.
Traptreden type TR Staco traptreden en bordessen kunnen worden vervaardigd van persroosters, perforoosters, vlonderroosters, gedruklaste roosters of kunststof roosters. Naast een standaard programma trapconstructies levert Staco ook maatwerk voor steek-, wentel- en torentrappen, al dan niet voorzien van bordessen.
Staco biedt spiltrappen met treden gemaakt van het type RR rooster. Deze zijn beschikbaar in diverse diameters vanaf 1600 mm tot 3000 mm in rechts- en linksdraaiende variant in eigen kleur of thermisch verzinkt staal. Spiltrappen zijn een perfecte oplossing wanneer een trap nodig is in een beperkte ruimte zonder plaats voor een conventionele trap. Geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten, zorgt de eenvoud van de structuur voor een snelle en voordelige installatie ter plaatse. Alle elementen zoals buizen, treden en reling worden op maat gemaakt.

PERFOHOST

Staco Perfo treden type AP50 MAW Staco perfo treden zijn gemaakt van staal, roestvast staal of aluminium waarin gaten zijn geponst waarna de randen zijn omgevouwen. Dankzij de grote variatie in breedte, hoogte en buigmogelijkheden kunnen perfo treden op tal van manieren worden ingezet. De verschillende perforatie- en patroonopties maken van deze roosters de juiste keuze voor industriële toepassingen op plaatsen waar hoge antislipbescherming en afwatering van belang zijn.  Perfo treden zijn bij uitstek geschikt voor (wentel)traptreden en bordessen. Het ontwerp met geponste gaten heeft vele voordelen waaronder grip en minimale transparantie zowel van boven- als onderaf. Bij gebruik op hoge plaatsen hebben mensen minder last van hoogtevrees dankzij de verminderde zichtbaarheid.
Perfotreden type AP40 MAW van staal, RVS of aluminium Staco perfotreden zijn gemaakt van staal, roestvast staal of aluminium waarin gaten zijn geponst waarna de randen zijn omgevouwen. Dankzij de grote variatie in breedte, hoogte en buigmogelijkheden kunnen perfotreden op tal van manieren worden ingezet. De verschillende perforatie- en patroonopties maken van deze perfotreden de juiste keuze voor industriële toepassingen op plaatsen waar hoge antislipbescherming en afwatering van belang zijn.
Perfotreden type AP30 MAW voor extra veiligheid Staco perfotreden zijn gemaakt van staal, roestvast staal of aluminium waarin gaten zijn geponst waarna de randen zijn omgevouwen. Dankzij de grote variatie in breedte, hoogte en buigmogelijkheden kunnen perfotreden op tal van manieren worden ingezet. De verschillende perforatie- en patroonopties maken van deze roosters de juiste keuze voor industriële toepassingen op plaatsen waar hoge antislipbescherming en afwatering van belang zijn.
Perfo-planks-Staco-Gratings-AP-2-30-SER.
Ladder-rungs-Staco-Gratings-AP-2-50-LAD1
Staco perfotreden zijn gemaakt van staal, roestvast staal of aluminium waarin gaten zijn geponst waarna de randen zijn omgevouwen. Dankzij de grote variatie in breedte, hoogte en buigmogelijkheden kunnen perfotreden op tal van manieren worden ingezet.   Perfotreden zijn bij uitstek geschikt voor (wentel)traptreden en bordessen. Het ontwerp met geponste gaten heeft vele voordelen waaronder grip en minimale transparantie zowel van boven- als onderaf. Het is daarnaast mogelijk om voor een betere afwatering te kiezen voor Staco perfotreden met afwateringsgaten.
Perfo-planks-Staco-Gratings-AP-2-40-ZAW-
Perfo-planks-Staco-Gratings-AP-2-30-ZAW-
Perfo-planks-Staco-Gratings-AP-2-30-STE-
Ladder-rungs-Staco-Gratings-AP-2-50-LAD2
Perfo-planks-Staco-Gratings-AP-2-50-MAA-
Perfo-planks-Staco-Gratings-AP-2-40-NOP-
bottom of page