top of page
csm_STEICO_Headquarters_IMG_20191107_065433_dff5e8f240.jpeg

STEICO

STEICO is een vooraanstaande ondernemingsgroep die gespecialiseerd is in de productie en verkoop van milieuvriendelijke bouwmaterialen, met een specifieke focus op isolatiematerialen vervaardigd uit houtvezel. De bedrijfscentrale, gelegen in Feldkirchen bij München, fungeert als het knooppunt voor groepsbeheer, verkoop, technisch advies en onderzoek en ontwikkeling.

Met drie strategisch geplaatste productielocaties in Europa, namelijk Czarnków en Czarna Woda in Polen, evenals Casteljaloux in Frankrijk, is STEICO goed gepositioneerd om hoogwaardige bouwmaterialen te produceren en wereldwijd te distribueren. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in Brumath (Frankrijk) en Caddington (Groot-Brittannië).

STEICO staat bekend om haar leiderschap op het gebied van milieuvriendelijke isolatiematerialen, waaronder houtvezelisolatie, hennepisolatie, constructiedragers en harde vezelplaten. Bovendien vervolledigt de verkoop van fineerhout het uitgebreide productgamma.

Het bedrijf heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door als eerste fabrikant het volledige assortiment isolatiematerialen uit houtvezel te laten certificeren volgens de FSC®-normen (Forest Stewardship Council®). Dit certificaat waarborgt het duurzame en milieuvriendelijke gebruik van hout afkomstig uit natuurlijk ontgonnen bossen.

STEICO zet in op slanke, flexibele en efficiënte structuren, wat resulteert in een optimale klantenondersteuning dankzij korte reactietijden. De productiefaciliteiten in Czarnków, Czarna Woda en Casteljaloux maken gebruik van geavanceerde technologieën en decennialange expertise, waardoor het bedrijf in staat is innovatieve, ecologische en economische bouwmaterialen te produceren.

Het productieproces voldoet aan de bouwrechtelijke Europese normen, waarbij onafhankelijke materiaalkeuringsinstanties strikt toezicht houden op de naleving van bouwvergunningen. Bovendien waarborgt het gecertificeerde kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001:2015 in Czarnków een consistente hoge productkwaliteit.

STEICO heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de uitbreiding en modernisering van haar productiecapaciteit, waardoor het nu beschikt over het meest geavanceerde installatiepark in de sector. De fabrieken in Polen en Frankrijk hebben niet alleen huidige productiemogelijkheden, maar bieden ook aanzienlijk potentieel voor verdere uitbreiding. De productielocaties produceren diverse isolatiematerialen, waaronder houtvezelisolatieplaten, hennepisolatiematerialen, flexibele isolatieplaten, draagconstructies en harde vezelplaten.

STEICO's toegewijde buitendienst en technisch onderlegde verkoopteam zorgen voor deskundig advies over producten en toepassingen. Door nauwe samenwerking met vakhandelaren wordt persoonlijk advies ter plaatse gewaarborgd. Kortom, STEICO blijft zich profileren als een innovatieve en duurzame speler op de markt voor milieuvriendelijke bouwmaterialen.

GROHE

steico logo klein.jpg

Address: Metaalstraat 2

Postal Code: 2718 SW

Place: Zoetermeer

T: 079 - 368 01 33
E: questions-gb@grohe.com
W: www.grohe.nl

  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page